הקלנועית היא פיתוח טכנולוגי מושלם עבור אנשים שרוצים להתנייד בקלות ממקום למקום, ללא צורך ברישיון נהיגה. רכישת קלנועית ניידת בהחלט יכולה להקל על החיים, ואף יוצרת מהפך בחייהם של בני הגיל השלישי. מדובר ברכבים ממונעים קלים לתפעול, בעלי פונקציות רבות. כאן תוכלו לקרוא את כל המידע הנחוץ אודות רכישת קלנועית.

מהי קלנועית?

היום קל יותר מתמיד לצאת מהבית, ולהגיע לכל מקום שתרצו להיות בו, ללא תלות באף אחד. קלנועית לקשישים נועדה לאפשר לבני הגיל השלישי לבקר את בני המשפחה והחברים, לעשות קניות, לבקר בקאנטרי ובאירועים חשובים אחרים. מדובר ברכב חשמלי קטן, לרוב בעל שלושה או ארבעה גלגלים עם כידון, הגה ואפילו רצפה לנוחיות מירבית. ניתן לבחור כיסא מתאים לנוחיות הנהג ופונקציות נוספות. 

תקנות בטיחות בדרכים

קלנועית לא יכולה לנסוע בכל מקום, או להגיע לכל יעד. כל הכללים האלה מעוגנים בחוק. תקנות הבטיחות בדרכים מפרטות היכן מותר וכיצד ניתן לעשות שימוש בקלנועית:

  • הנסיעה מותרת אך ורק על גבי שבילים ומדרכות, ולהימנע מנסיעה על גבי כביש ככל הניתן.
  • מומלץ להימנע מירידות חדות משפת המדרכה, להיזהר מסכנת התהפכות.
  • יש להישמע להוראות התמרורים
  • יש לבצע אחת לשנה בדיקת תקינות, מומלץ לבצע לפני תקופת החורף

סוגי קלנועיות 

הקלנועית היא כלי התחבורה האידיאלי עבור אנשים בגיל הזהב. הקלנועית מותאמת באופן מושלם לצרכים שלהם, וברמת התפעול הפשוטה. ישנם שני סוגי קלנועיות מרכזיים, קלנועית מיני – לנוסע יחיד וקלנועית זוגית.

קלנועית מיני

דגמי המיני הם קלנועיות לנוסע אחד, המאפשרות לאדם להתנייד באופן קל ונגיש לכל מקום בקרבת סביבת המחייה שלו. המיני בעלות כסא אורטופדי נוח במיוחד, וטווח הנסיעה בה נע בין 20 ל-56 קמ"ש. קלנועית מיני מצוידת במערכות האטה אוטומטיות בסיבוב, לבטיחות מקסימלית. 

קלנועית זוגית 

לקלנועית מסוג זה יתרונות רבים ומגוונים. מלבד העבודה שקלנועית זוגית מספקת מקום לשני אנשים ולא לנוסע בודד, היא גם כבדה יותר מקלנועית מיני. המשמעות לכך היא שכל מבנה הקלנועית גדול יותר, חזק יותר, חסון ועמיד יותר, כל זאת בזכות צמיגים גדולים וחזקים, מנוע בהספק גבוה, מושבים ושלדה חזקים יותר. קלנועית זוגית היא יציבה במיוחד, בנויה היטב, ואין צורך לדאוג מהתהפכות.

היכן מותר לנסוע בקלנועית?

את התשובה לכך נוכל למצוא בתקנות התעבורה, סעיף 39. אין לנהוג בקלנועית על הכביש, למעט חציית הכביש. לתקנה הזאת יש חריגים, המתירים נסיעה על הכביש במקרים שבהם אין מדרכה לצד הכביש, קיימת מדרכה אך לא ניתן לנסוע עליה בשל מצבה או מכשולים המצויים בה.