קניה ורכישה של רכבים היא פעולה שמתבצעת על בסיס כמעט יומיומי, רכבים חדשים ורכבים יד שנייה ושלישית כאחד. כאשר מדובר על רכבים שעוברים מיד ליד מהעברת בעלות, ישנם מספר דברים שכדאי שבעל הרכב החדש ידע לפני שהוא עולה על הכביש. מהם, מה יותר חשוב ומה פחות, כמה זה עולה? התשובה לכל השאלות האלו ויותר במאמר שלפניכם.

העברת בעלות רכב – מתי ולמה?

העברת בעלות רכב היא אמנם אינו תהליך מורכב כל כך, אך חשיבות ביצוע התהליך בצורה מדויקת על פי החוק גבוהה מאוד על מנת להבטיח את בטיחות רוכש הרכב. אם כן, העברת בעלות רכב כשמה כן היא, מתבצעת כאשר יש רצון להעביר אחזקת רכב מאדם אחד לאחר. זה יכול לקרות במקרים רבים כאשר העיקרי ביניהם הוא פשוט קניית רכב יד שנייה, שלישית או יותר, או קבלת רכב ממישהו במתנה. כתוצאה מהעברת הבעלות ישנם מספר תהליכים שיש לבצע על מנת שהרכב יעבור באופן רשמי תחת שמו של הקונה.

הדרך לבצע העברת בעלות בצורה חכמה

בהיבט הפרקטי של התהליך, העברת הבעלות צריכה להיעשות סופו של דבר במשרד הרישוי שצריך לדעת מי הבעלים הנוכחי של הרכב. זה דורש חתימה על טופסי העברת בעלות הכוללים את פרטי המוכר, הקונה וכמובן פרטי הרכב המדויק העומד לעבור בעלים. לאחר מכן ישנה אגרה שיש לשלם, ולאחר מכן ניתן להעביר בעלות באופן חוקי. על אף העובדה שהתהליך מסתכם במשרד הרישוי, אין זה אומר שמעבירי הבעלות צריכים להגיע ישירות לשם, אלא ניתן לבצע את התהליך במספר מקומות כגון סניפי דואר ישראל, משרד הרישוי, אתרים ממשלתיים ועוד.

כמה עולה העברת בעלות רכב?

תשלום עבור אגרת העברת בעלות משתנה בהתאם לסוג כלי הרכב בו מדובר. כאשר מדובר ברכב פרטי, מחיר האגרה עומד על 206 ש"ח, לעומת 61 ש"ח כשמדובר בהעברת בעלות על אופנוע. יש לשים לב כי מחירים אלו רלוונטיים עבור ביצוע התהליך באזור האישי באתר משרד הרישוי, וכאשר מדובר על ביצוע העברת בעלות בסניפי הדואר המחירים עולים.

רוצים להעביר בעלות על הרכב? חכו רק רגע

רגע לפני שאתם ממהרים לשלם את האגרה ולקבל את הרכב, חשוב לבדוק מספר דברים:

  • שלמות הרכב – חשוב מאוד לוודא כי הרכב שאתם עתידים לקבל נמצא ללא פגע הן בשלדה כולה והן בכלל המערכות המצויות בו, החל ממערכות הבטיחות ועד למזגן ולמערכות השמע.
  • שימושים קודמים – בדקו באתרי הממשלה כי הרכב ללא עבר של עיקולים כאלו ואחרים וכן בדקו מה מספר הידיים שהוא עבר. כך תוכלו להבטיח שקט נפשי.
  • פרטי המוכר – חשוב לוודא גם את אמינות המוכר וכי מדובר באדם פרטי ולא סוחר רכבים שעלול לגרום לכם עוול.

רגע לפני שיוצאים לדרך

שילמתם את האגרה? הרכב בבעלותכם? מעולה! דבר אחרון ואתם יכולים לצאת לדרך והוא, ביטוח רכב.

ישנם 3 סוגים מרכזיים של ביטוח רכב על מנת להבטיח את שלומכם ובטיחות הסובבים אתכם:

  1. ביטוח חובה – ביטוח מחייב על פי חוק אשר עוסק בביטוח חיים של הנהג, הנוכחים ברכב ונפגעים הולכי רגל במקרה של תאונה.
  2. ביטוח מקיף – כשמו, מבטח גורמים המקיפים את הרכב כגון נזק לרכוש, נזק לרכב עצמו ועוד גורמים רבים אחרים כאשר ביטוח זה הינו מודולרי ונתון לבחירת המבוטח.
  3. ביטוח צד ג' – ביטוח צד ג' מטרתו לבטח נזקים שנגרמו לאדם אחר ורכבו במקרה של תאונה עם אדם אחר.

וזהו, עכשיו כל שנותר לאחל לכם הוא נסיעה טובה!